PeahMuda ♥ Ceritera Farah ♥

Friday, 1 February 2013

Geng PeahMuda :*

Hai semuaaaa :) sihat? Alhamdulillah , baguihhh laaaaa lagu tuu ;P
pejam celik pejam celik , dah bulan dua pun . kejap jaa masa berlaluuuuu :')
sekolah macam mana? okey tak? hm , aku takk :(
tapi nak buat mcm manaa , nak menuntut ilmu ni kena ikhlas kan? :) sabar jelah
Ya Allah , rindu sangattt kat kawan aku yang sekarang ni taktauu laa dok buat apa
dekat dalam blok depa tuuu :') mesti tengahh seronok seronok :D
rinduuu kenangan tahun lepassss . andai dapat ku undurkan masa , hm :(
tapi aku redha dengan ketentuann Allah , dugaan untuk akuu :)
Dear friends , jangan lupa aku tauuuu . aku sayang hampa semuaa .aku doakan moga persahabatan kita kekal hingga ke Syurga :')
InsyAllah , amin . okey bye .



Till jannah ;)





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 12 January 2013

Bye MTI :'/

Hai hai . dah dua minggu kita sekolah , best tak? untungg bagi sapa yang best tu .
hm , ingatkan still dekat Maahad Tarbiah Islamiah tapi tak . kena pindah :'(
sedih sangat sangat sebab terpaksa pindah . tapi apakan daya , tak boleh nak buat apa apa dah .
takda rezeki :') maybe semua ni ada hikmah , right? aku harap kawan kawan tak lupa aku .
sedih tak baca? hm , tak sedih takpa . tak suruh sedih pun -_-
huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! rindu MTI , hm hm :'(
apa apa pun , maahad tarbiah islamiah tetap dihati sampai bila bila . takkan pernah aku lupakan .
rindu cik bedah oiiiii , haha . makcik sam , lalala xD okey lah , bye bye .


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 22 December 2012

Bye 2012 :'(

Betapaa sedih inginkuu ceritakan , haha xD
Tutaptuptap , dah nak masuk 2013 punn . kejap jaa kan? sedih tak? jangan poyo sangat -,-
nak pindah ke taknak? nak taknak nak taknak nak taknak , akhirnyaa tak boleh pindah :3
huaaaa , sedih bhaii . lagi punn aku tak sanggup nak tinggalkan kawan kawan akuu .
banyak kenangan dengan depaa tuuu , terutamaa sekali MELEPAK  .
jyeahhh , itu memang hobi kami punn . tralalalalalalalalalalala , rinduu nak jumpa depaa T_T
tapi banyak kenangan tahunn nii , rasa taknak jadi senior , still nak juniorr jee .
best apa kena buli , sebab kami nih jenis baik baik , tahun depan taknmauu buli orang .
baik kan kami? memang punn *perasan*
sayang lahh jugak dekat MAAHAD TARBIAH ISLAMIAH nihh :3
nak tunjukk gambar depaa , tapi rasaa malas nak upload .
so, aku bagitauuuu nama jelaaa :D hahahahaha
itu jaa nak cerita pun , hoho . kbyeee ;)

  • Nusaibah bt Idris Shazali  -ieyba-
  • Nor Sofea Izzati bt Malek -sofea-
  • Nur Ain bt Abd Halim -ain-
  • Nur Aini Shahidah bt Mazalan -aini-
  • Wan Nur Hazwani bt Wan Mustafa -wan-
  • Nur Syamimi bt Sulaiman -mimi-
  • Ulfat bt Zakaria -ulfat-
  • Nurul Izzah bt Airilannuar -izzah-
  • Nur Ain Sofea bt Hanas Faisal -sofi-
  • Noor Farah Aida bt Alias - farah- (aku)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 2 December 2012

9 Ciri ciri Wanita Idaman Lelaki



Assalammualaikum , hari nihh aku nak ceritaa tentang ciri ciri wanita idaman lelaki , ngeh ngeh :D
korang mesti nak tahu kan? gambar kat atas tuuu memang ada kena mengena dengan benda yang aku nak ceritaa nihh . okeyy , jom baca sama sama nahh , semoga terhibur :)




Wahai wanita, sesungguhnya kejadianmu terlalu unik,tercipta dari tulang rusuk. Adam yang bengkok menghiasi taman-taman indah lantas menjadi perhatian sang kumbang, kau umpama sekuntum bunga, harum aromamu menarik sang kumbang untuk mendekatimu. Namun, bukan semua bunga mampu menarik kumbang jika terdapat cacat cela. Antara ciri wanita idaman lelaki adalah :
1. Berpegang Kepada Agama
Wanita yang berpegang kepada agama mempunyai keperibadian yang unggul. Batas-batas syariat yang dipegang dan terpelihara dalam hidupnya mengangkat martabat dirinya sebagai seorang yang layak dikagumi oleh lelaki. Dia tidak akan melakukan sesuatu yang bertentangan dengan syariah Islam. Memang beruntung mana-mana lelaki yang beristeri dengan wanita sebegini.

2. Kecantikan Dalaman
Wanita yang tulen adalah lemah lembut dalam perwatakannya tetapi mempunyai prinsip dalam hidup. Inilah kecantikan dalaman yang dicari oleh ramai lelaki. Kalau cantik, tu dikira sebagai BONUS.
Wanita yang mempunyai kecantikan dalaman tidak akan sesekali menjual maruah dirinya hanya untuk mencari nama dan wang. Mereka tidak akan sesekali tunduk pada nafsu atau berbuat sesuatu semata-mata kerana mahukan harta dan kekayaan.

3. Manja
Lelaki suka wanita yang keanak-anakan atau yang ada sifat manja, supaya lelaki boleh memainkan peranan sebagai pelindung. Namun begitu, sifat manja dan keanak-anakan yang melampau tidak sesuai kerana ia akan menampakkan wanita itu seperti kurang matang.

4. Pandai Menjaga Kecantikan
Lelaki menginginkan wanita yang pandai menjaga kecantikan dirinya. Wanita dan kecantikan memang susah nak dipisahkan. Mereka akan kelihatan bertambah cantik jika bijak menguruskan penampilan diri. Lelaki secara fitrahnya memang mahukan wanita yang pandai menjaga kecantikan, kerana ia akan membuat mereka bangga.

5. Berakhlak Mulia
Wanita yang berakhlak mulia dikenali juga sebagai wanita solehah. Wanita adalah hiasan dunia, tetapi seindah hiasan adalah wanita solehah. Merekalah ibu, isteri, kekasih dan merupakan tunjang kejayaan suami.

6. Tidak Mempamer Keseksian
Lelaki suka menjamu mata dengan melihat aurat wanita, namun tidak suka menjadikanya isteri kerana keindahan diri wanita tu seolah-olah menjadi barang pameran untuk mata semua lelaki.

7. Tidak Cerewet
Lelaki suka pada wanita yang tidak cerewet. Mengapa pula? Sebab wanita yang cerewet boleh merimaskan dan mudah menyebabkan lelaki merasa jemu dengannya. Biasanya, wanita yang cerewet suka mengkritik apa saja yang tidak disenanginya walaupun perkara itu hanyalah perkara kecil.

8. Memahami Lelaki
Wanita yang memahami hati lelaki biasanya mempunyai intuisi yang cukup kuat. Lelaki mengimpikan wanita yang mampu memahami situasinya dalam keadaan suka dan duka. Pendek kata, tanpa perlu bersuara, dia itu sudah dapat membaca riak wajah suaminya. Lantas, bertindak menghiburkan atau memberi kekuatan.

9. Sejuk Mata Memandang
Wanita yang manis wajahnya dan sejuk dipandang mata akan mendamaikan perasaan seorang lelaki. Ciri-ciri Wanita Sejuk Mata Memandang seperti di bawa ini :
.:: – Bersopan satun
.:: – Sentiasa memaniskan wajah
.:: – Sentiasa memberikan senyuman ikhlas
.:: – Menutup aurat
.:: – Ramah dan mesra
.:: – Tidak terlalu cemburu
.:: – Menghormati orang lain



                                                     






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Farah Aida